skip to Main Content

Gratis trådlöst till resenärer  · 2012-05-08
Det finns nu fri wifi på flertalet flygplatser i Sverige då Telia har öppnat HomeRun Wireless Zones för fri trafik. – Vi bygger ut med både surfzoner och 4G på flygplatser eftersom det är just i väntan på flyget som många vill ha snabb uppkoppling för nöjessurf såväl som jobbsurf innan man går ombord, säger Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster på Telia.
Läs mer


Påverka framtida frekvensanvändning · 2012-05-08
Inför kommande World Radiocommunication Conference (WRC) 2015 bjuder PTS in till ett första möte den 15 maj. Vid mötet kommer information att lämnas och förslag till svenska ståndpunkter att presenteras för vidare diskussion.
Läs mer


SMS-livräddning prisas · 2012-05-08
Östen Mäkitalo Minnesstipendium har tilldelats projektet SMSlivräddare för en innovativ lösning inom mobil kommunikation. Det nyinstiftade priset skall uppmärksamma och uppmuntra innovativa tillämpningar av ny mobil teknik och är instiftat av TeliaSonera. SMS-livräddare är ett forskningsprojekt som drivs av Södersjukhuset och Karolinska Institutet där positionering av mobiltelefoner används för att vid inrapporterat hjärtstopp snabbt hitta och larma närmaste livräddare som har kunskap i hjärt- och lungräddning.
Läs mer

Back To Top
Search