skip to Main Content

Senast vid årsskiftet måste de operatörer som äger sina egna nät tillhandahålla enhetliga och mer rättvisa täckningskartor. Net1 presenterade i veckan en ny och tydligare täckningskarta som skall göra det möjligt för konsumenter att skapa sig en tydlig och snabb överblick över skillnaderna mellan olika operatörer.

I april i år träffades en överenskommelse mellan Post- och Telestyrelsen, Konsumentverket och mobiloperatörerna, en överenskommelse om att presentera tydligare täckningskartor. En enhetlig och lättbegriplig presentation, mätt på samma sätt för alla operatörer för att ge konsumenterna en tydligare bild av verkligheten. (Detta kan du läsa mer om i nästa SKEF News).

–  Vi delar PTS och Konsumentverkets uppfattning att det skall vara enkelt och tydligt för konsumenten att förstå och jämföra täckningskartor. Vår nya täckningskarta är ett led i detta arbete. Till skillnad från de större operatörerna har vi byggt vårt eget nät med en teknik som är anpassad för länder med stora ytor, säger Linus Jönsson, VD för Net1 Sverige. 

Back To Top
Search