skip to Main Content

Detta är samlade produktnyheter från SKEFs medlemmar från åren 2010-2011

Marknadens minsta proffsradio
Zodiac Freetalk Mini är marknadens minsta proffsradio för 444-446 MHz, med en vikt på endast 130 gram, inklusive antenn och batteri. Den är tack vare sitt kompakta format lämplig för civilklädda vakter och andra yrkesgrupper som inte vill visa att de bär runt på en komradio.
www.zodiac.se


Förstärkare för GSM/GPRS och 3G
Zboost är en YX520-i, en förstärkare för GSM/GPRS och 3G. YX520-i är en booster med extern antenn som förstärker 900 MHz- och 1800 MHz-frekvensbanden. Den förbättrar såväl samtalskvalitet som mobil surf via smartphones och mobilt bredband. Signalen från en eller flera basstationer förstärks och återutsänds via boosterns runtomstrålande antenn. Förstärkaren kan täcka upp till 250 kvadratmeter beroende på byggnadsmaterialet i den lokal där den placeras. För att använda för- stärkaren krävs tillstånd från berörda operatörer samt från PTS.
www.induohome.com


Starkt varningsljus med magnetfäste
PULSAR varningsljus är uppladdningsbara och används för markering av fasta eller flyttbara objekt. De mobila varningsljusen är speciellt designade för trafikkontroller, markering av olycksplatser och hinder. De är stötsäkra och vattentäta ned till tio meter. Med den robusta konstruktionen tål de stötar och mekanisk påverkan. Inbyggda kraftiga magneter gör att de enkelt kan fästas vid fordon, lyktstolpar, vägräcken eller liknande metallytor. Ett set består av sex varningsljus och en väska med laddare för 230V och 12/24V.
www.malux.se


Specialfilter skyddar GSM-R mot 3G och 4G
MIC Nordic har tagit fram ett specialfilter för att skydda GSM-R från 3G och 4G på 800 och 900 banden. Filter för GSM-R behövs främst för att skydda GSM-R mot operatören TRE. TRE har fått frekvenstillstånd av PTS att sända 3G/UMTS på frekvenser som ligger precis ovanför GSM-R på 900-bandet. Också det nya 800-bandet under GSM-R stör där operatörerna nu driftsätter 4G/ LTE. De nya 3G- och 4G-systemen på 800 och 900 banden dränker GSM-R med brus.
www.micnordic.se


Diskreta TETRA-antenner
Procom introducerar en ny serie med diskreta och robusta lågprofilantenner för TETRA- och P25-banden, 380-430 MHz. Antennen finns i fyra huvudvarianter – inomhus/ utomhus och circulär-/linjärpolariserad, alla med 50 MHz bandbredd. Antennserien är utvecklad för att klara de flesta behov på och inuti byggnader. De cirkulärpolariserade varianterna kan även komma till nytta i båtar, källare och andra slutna rum. Montaget görs antingen på vägg eller i taket. Antennerna kan anpassas till andra frekvensband vid förfrågan.
www.procom.se


Position i realtid
Med Traceline Web kan du i realtid se var dina enheter är oavsett om de använder Rakel, GSM/GPRS eller positionering i analogt radionät. Systemet är molnbaserat, vilket innebär att du kan komma åt informationen från vilken dator som helst. Alla enheter, oavsett bärare visas samtidigt på samma karta. Med funktioner som exempelvis larmhantering, geofencefunktioner samt historik i tabell- och “spår-på-kartan”- form är detta en av marknadens kraftfullaste molnbaserade fleet managementlösningar.
www.tcconnect.se


Radiomodem ökar farten
SATELs radiomodem SATELLAR kan tack vare en nyutvecklad mjukvara överföra data dubbelt så snabbt som tidigare version. Uppdateringen tillhandahålls av Induo och är kostnadsfri. SATELLAR bygger på ett Linux operativsystem med en mjukvarubaserad radio.
www.induo.com


EX-klassad TETRA-terminal
Sepura STP8X är den första dränkbara IP67- och EX-klassade terminalen på marknaden och är utformad för att uppfylla extremt krävande ATEX- och IECEx-tester för slagtålighet. Förutom att vara en robust, ruggad och funktionsrik terminal med “man-down” har ST- P8X ärvt en mängd unika funktioner som normalt bara är tillgänglig med Sepuras flaggskepp STP8000. Egenskaperna inkluderar missade händelser, Micro-SD-bildvisare samt en display som erbjuder kristallklar visning under alla förhållanden – även i skarpt solljus.
www.srsab.se


Vattentätt från Albecom
Albecom har lanserat en extrem nykomling inom kommunikationsradio. Albe-V1-IP68 är helt vattentät enligt IP68 och är testad på 1,2 meters djup i minst 2 timmar. Radion uppfyller även militär standard enligt MIL STD 810F och har samma batteri och laddare som Albe-V1. Enda skillnaden är att tillbehörskontakten är en skruvad 13-pins- kontakt. Albe-V1-IP68 finns i både 31- och 155 MHz-variant.
www.albecom.se


Fordonsantenn för GPS och TETRA
Procom lanserar en fordonsantenn för GPS och TETRA. Antenndesignen gör det möjligt att använda antennen även på ytor som inte är av metall, till exempel bussar och fordon med glasfibertak. Tjockleken på taket kan vara ända upp till 7,5 milimeter. För att underlätta installationen sker montaget av antennhuset enbart från utsidan. Antennen har en inbyggd förstärkare till GPS-mottagaren. GPS-antennen finns även i kombinationer med FM, GSM900/1800 och UMTS.
www.procom.se


Högpresterande 4G-antenn
CA27 är en högpresterande riktantenn med linjär polarisation för 2400-2700 MHz. Vägg- eller mastmonteras med ett reglerbart vinkelfäste för 35-50 mm. Kontakt SMA/f.
www.malux.se


Snabbare kabel- och antennmätningar
Med Rohde & Schwarz nya kompakta och lätta (3 kg) kabel- och antennanalysator R&S®ZVH kan man uppnå snabbare och enklare installation och underhåll av antenninstallationer. Enkelt handhavande tack vare konfigurerbar steg-för-steg guide. Kort (< 1 s) växlingstid mellan olika mätfunktioner för smidigt arbetsflöde och automatiskt generering av testrapporter. 4,5 timmars batteridrift och robust och stänksäker för tufft fältbruk. Spektrumanalysator finns som option.

www.rohde-schwarz.com/


M2M-antenn, 868 MHz
Antenn för inbyggnad. Speciellt framtagen för maskin till maskin-kommunikation. Antennen är jordplansoberoende och har utmärkt RF-prestanda.

www.malux.se


Repeater för 2G och 3G
MIC Nordics nya repeater är en lågeffektsrepeater för områden där signalen inte är tillgänglig. Den har en avancerad mjukvara och övervakning som gör det enkelt för användaren att själv byta inställningar och operatör. Utomordentligt lämplig för mindre byggnader, kontor och lager. Utrustningen är CE-godkänd.
www.micnordic.se


Flexibel och vikbar antenn för 30-88 MHz
En specialantenn har utvecklats av Procom för 2-vägs bärbar radioutrustning i 30-88 MHz-bandet. Den flexibla radiatorn som är försedd med en “goose neck” gör det lätt att justera antennen till bästa position. SB 30-88-MU1 är utvecklad för militär miljö där kraven på högsta kvalite säkrar långa driftstider. Antennen är en meter lång och levereras med TNC-kontakt.
www.procom.se


TETRA-terminal från Cassidian
Cassidian lanserar THR9+, en ny TETRA- terminal designad för att möta de stränga krav som en professionell användare har. Det alfanumeriska tangentbordet har ersatts med en stor, tydlig och förenklad knappsats som är optimerad för användning även med handskar. THR9+ är fullt kompatibel med THR9i och därför passar alla THR9i tillbehör med THR9+.

De fyra navigeringsknapparna på THR9+ tillåter enkel användning även med handskar
Stor knappsats och display för mörkerseende, optimerad för användare som arbetar i krävande förhållanden.
www.tcconnect.se


Komradio som tål det mesta
Tappa den från flera våningar, rör om med den i cement, tappa den i vatten, kör över den med bilen, skjut på den från 20 meters håll. Se själv på filmen om Extreme på.
www.zodiac.se


Täckning där dongeln inte räcker
MIC Nordic erbjuder ett paket med en 3GRouter och en antenn som gör att alla i sommarstugan kan surfa. 12V-adapter finns för användning i båt, husbil eller husvagn. Med antennen får man en betydligt starkare signal från mobilnätet. Med hjälp av den inbyggda mobiltelefonen i routern kan man ringa mobilsamtal med en vanlig analog telefon eller DECT, det behövs bara ett kontant- kort eller till exempel ett tvillingkort..
www.micnordic.se


Flytande marinradio
HX851E är den nya flytande handportabla marinradion från Standard Horizon som till rätt pris har allt du kan önska när det kommer till säkerhet, finesser och användarvänlighet. HX851E har en inbyggd GPS-antenn och i den stora bakgrundsbelysta displayen kan man utläsa position, kompassriktning, hastighet och annan användbar information. Det unika med denna modell är att den har stöd för DSC direkt i apparaten, så om olyckan skulle vara framme så sänder du din position och identitet med endast en knapptryckning. HX851E är helt vattentät och har en uteffekt på hela 6 W. Bland övriga finesser finns en inbyggd termometer och en högintensiv SOS-strobdiod som syns på mer än en kilometers håll nattetid.
www.mobinet.se


Förstärker 3G
Induo lanserar 3G boostern Zboost för den som har dålig inomhustäckning för mobiltelefoni eller mobilt bredband. Förstärkaren består av en enhet med inbyggd antenn. Boostern installeras på en minut. Boostern bygger på ny teknik och är attraktivt prissatt jämfört med tidigare lösningar.
www.induo.com


IC-M23 – en helt ny marinradio från Icom
Icoms nya modell IC-M23 är världens minsta handburna flytande VHF-radio. Jämfört med tidigare modeller är den 28% mindre i storlek. IC-M23 använder ett mobiltelefonliknande 3.7V Lithium-Ion-batteri, men kan ändå tack vare en patentsökt nyutvecklad PA-modul leverera en uteffekt på 5 Watt samt 600mW högtalareffekt.

Radion har en lättläst LCD-skärm med tydlig kanalindikation och en lättmanövrerad knappsats. Både knappsats och display är bakgrundsbelysta för enkel mörkeranvändning.

IC-M23 har enkel och omedelbar åtkomst till kanal 16, den är vattentät motsvarande IP67 och är utrustad med den smarta dräneringsfunktionen AquaQuake.

www.srsab.se


Fordonsmonterad GSM-telefon
PTCarphone är en GSM-telefon som höjer säkerheten för både passagerare och förare. Den fordonsmonterade telefonen har RS232 dataanslutning, eko-brusdämpning och handsfree. PTCarphone passar all slags yrkestrafik som t.ex. bussbolag, skogsentreprenörer, logistik- och transportföretag, taxi- och ambulanstransporter, båttransporter med flera. Handsfree eller handlursfunktion Möjlighet till dubbla handlurar Enkelt att byta SIM-kort Anslutning av yttre antenn RS232 kabel för dataöverföring Fjärrstyrd telefonbok som tillval
www.malux.se


Stryktålig Smartphone från Motorola
Motorola DEFY är världens första stryktåliga smartphone. Den är en Androidmobil med en 3,7 tums kapacitiv pekskärm. DEFY är IP67 klassificerad – vilket betyder att mobilen kan klara vatten ned till 1 meter i upp till 30 minuter. Mobilen är även damm- och reptålig har WiFi, GPS och 3.5 mm hörlursanslutning. Mobilen har Turbo3G pro som ger snabbare ned- och uppladdning av data. Mobilens taltid är upp till 6,8 timmar och standby-tiden är upp till 237 timmar. Motorola DEFY har ett inbyggt minne på 2 GB och stöd för minneskort med upp till 32 GB. Mobilen har en 5 megapixelkamera med digital zoom, autofokus och LED-blixt.
www.motorola.se


Ny AIS-transponder från Icom
Icom MA-500TR är en kompakt, fristående och vattentät klass B AIS-transponder som aktivt informerar andra fartyg om din exakta position. Den kompakta storleken hos MA-500TR gör att den exempelvis kan vara installerad i styrhytten, sittbrunnen eller på en plats nära navigationsbordet. MA-500TR har stora, bakgrundsbelysta knappar som gör den enkelt att hantera även under tuffa förhållanden. MA-500TR har ett flertal kollisionshanteringsfunktioner. Den beräknar och identifierar eventuella kollisionsrisker och ett larm varnar i god tid om fara skulle vara framme.
www.srsab.se


Robust fast monterad VHF-radio
GX2100E är den robusta marinradion som med sin stora tydliga display och lättmanövrerade knappar gör att det är en av de mest användarvänliga produkterna på marknaden. Radion blev utnämd till vinnare av The Technology Award 2010 på NMEA International Marine Electronics Conference & Expo som hålls i Seattle. Som tillbehör kan man köpa en fjärrmikrofon som gör det möjligt att från den styra nästan alla radions funktioner samt använda den som ett intercom-system. GX2100E har en inbyggd AIS mottagare, AIS systemet gör att du kan se andra båtars position, kurs och hastighet vilket ökar säkerheten till sjöss. Radion stödjer också DSC för nödsignalering med mera.
www.mobinet.se


Malux säljer PEIKER!
PEIKER Acustic GmbH har utsett Malux till ny generalagent för försäljningen av deras produkter på den Nordiska marknaden. PEIKER är världsledande inom mobil kommunikationsteknologi och forskning inom radio, mikrofon och fordonskommunikation. I huvudsak kommer Malux att arbeta med PMR-och LMR produkterna (Professional Mobile Radio och Land Mobil Radio). PEIKERS kvalitetsprodukter kompletterar företagets sortiment med handmikrofoner, högtalarmikrofoner, bordsmikrofoner, svanhalsmikrofoner, högtalare, fordonstelefoner, PTT-knappar, telefonlurar och handsfreemikrofoner. Malux är ansvarig för Sverige, Finland, Norge, Island, Estland, Lettland och Litauen.
www.malux.se


Ny jaktradioserie – V-com
V-com är en skräddarsydd radioserie som tagits fram för att komplettera företagets serie av ICOM jaktradio. Serien V-com är en rad robusta, prisvärda och användarvänliga produkter inom frekvensområdet 31MHz och 155MHz. V-com V40 är en enkel prisvärd jaktradio som finns i två olika modeller, en för 31MHz och en för 155MHz. V-com V50 för 155MHz-bandet är en vidareutveckling av en proffsradio med inbyggd Bluetooth, röststyrning, scanning och ställbar uteffekt som standard.
www.srsab.se


Nytt Rakelklart utalarmeringssystem för räddningstjänst och ambulans.
Amity Systems har under 2010 utvecklat systemet Amsys 2020 RR som nu är leveransklart. Det stödjer till 100 % SOS Alarms specifikatoin för digital utalarmering samt att det klarar förslaget från SOS Alarm angående ny reservvägsutalarmering över Rakel. Utöver de grundläggande funktionerna kan många ytterligare funktioner skapas via. Systemet kan tolka ett mottaget SDS och starta olika funktioner, styrning av portar, skicka personsökningsmeddelanden mm. AMSYS 2020 RR kan även skicka meddelande över Rakel, stor nytta fås genom att kunna få larm från stationen till en Rakelterminal ex brand, inbrott och reservkraftslarm för att ge några exempel.
www.amity-systems.se


Ny okomplicerad Rakel/TETRA-terminal från Motorola
Nya Motorola MTP830S är i grund och botten en MTP850S med en begränsad knappsats och ett större kanalvred för att vara enklare att hantera med handskar.

Prestandamässigt skiljer ingenting, vilket innebär stöd för Call Out, 1.8W uteffekt, man down, automatiskt tillbehörsigenkänning och marknadsledande mottagningsegenskaper.
www.celab.se


Larm-app till ruggad Sonim-telefon
Sonim XP3.2 Quest Pro får nu stöd för larmhantering. Den nya telefonen är vattentät, dammskyddad, stötsäker och är tillsammans med BXOs larm-app väl lämpad för industriella användare av mobil larmhatering. Med BXO Solutions app för mobil larmhantering skickas larm ut i realtid till mobilen. Larmen presenteras färgkodade i prioritetsordning, för att användaren snabbt och enkelt ska kunna läsa av situationen. Genom ett anpassat grafiskt gränssnitt kan användaren sedan vidta olika åtgärder. Exempelvis att acceptera eller vidaresända larmet, styra maskiner eller registrera vilken fysisk åtgärd som utförts.
www.bxo.se


GPS-Tracker för spårning av personer och värdefulla ägodelar
Garmin GTU 10 GPS-Tracker och webbprogrammet Garmin Tracker™ för datorer, smartphones och kompatibla Garmin nüLink enheter är en ny produkt för spårning av egendom och personer. Enheten är liten (7,6 x 3.3 x 2 cm), lätt (50 gram), vattentät och levereras med en karbinhake och förvaringfodral. GTU 10 är enkel att fästa på en ryggsäck, i ett halsband eller på något annat som ska spåras. När enheten registreras på my.Garmin.com aktiveras spårningtjänsten. Via Garmin Tracker kan användaren hantera sin GTU 10 och se dess position på en karta. Med smartphoneappen Garmin Tracker™ kan användaren se sim position i förhållande till GPS-Trackern.

Ägare till en GTU 10 kan skapa upp till 10 geofences (virtuella gränser) för enheten så att när den kommer in i eller lämnar ett geofence-område skickar Garmin ett email eller SMS till önskade mottagare. Det är också lätt att se spårhistoriken där din GTU 10 har varit. Batteritid upp till fyra veckor.
www.garmin.se


Redundant radiomodemsbas
SATEL MR-1000 är en redundant basstation för radiomodemsnät. Basstationen har hot-standby och byter automatiskt sändare vid driftstörningar. MR-1000 har till 10 W uteffekt och finns för VHF och UHF banden. Basstationen monteras i 19-tums rack, den har redundant strömförsörjning och inbyggt kylsystem.
www.induo.com


Larmtelefon Twig Protector Ex
Twig Protector Ex är ett professionellt säkerhetsverktyg som gör det möjligt att säkra personal med en plattform. Med robust, stöttålig och vattentät (IP67) design fås en säker lösning i tuffa miljöer. Ex-versionen är godkänd att användas i miljöer där det finns risk för explosioner. Enheten är utrustad med ManDown-funktion, Quad-band, stor larmknapp och tydlig display.
www.malux.se


Service- och supportteam
MIC Nordic AB har byggt upp ett service- och supportteam. Företaget har nu, tack vare ett flertal välutrustade servicebilar och erfarna tekniker, möjlighet att utföra avancerade felsökningar, hjälpa till med drift, underhåll samt leta och åtgärda störningar i antennät.
www.micnordic.se


DispatchCentral – ny programvara från Neocom
DispatchCentral är en ny programvara från Neocom – skaparna av TRBOnet. Produkten har samma lätta och överskådliga gränssnitt och funktioner som TRBOnet, men med stöd för Hytera, Sepura DMR, IDAS samt NEXEDGE. En beta kommer att finnas tillgänglig under mars månad.
www.mlsab.se


Nya bärbara terminalen THR9i godkänd att användas i Rakelnätet!
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, har validerat och godkänt den nya bärbara terminalen THR9i från Cassidian för användning i Rakelnätet. Rakel-användare har därmed tillgång till en ny bärbar TETRA-terminal med många nya funktioner:
– Man Down Funktion “Life Guard”. Larmar t.ex för “Ingen rörelse” eller att terminalen “ligger” ned.
– Möjlighet att “Vända display” 180 grader
– IP 65 klassad
www.tcconnect.se


Mobil larmhantering på en helt ny nivå
BXO Solutions plattform för mobil larmhantering får nya funktioner. Plattformen som ingår i OPAS-konceptet (One Phone Alarm Solutions) har utvecklats under fyra års tid.
Bland de nya funktionerna märks bland annat personlig inloggning, vilket gör att mobiltelefonen kan användas av flera personer, tydligare visualisering och kompetensstyrning som skickar larm till rätt kompetens – inte direkt till ett telefonnummer eller en person.
www.mobillarmhantering.se


Nya funktioner i TRBOnet
TRBOnet är en avancerad programvara för dispatchers specialskriven för MOTOTRBO. Systemet hanterar bland annat gps-positionering via olika kartsystem, ensamarbetslarm, och trafikloggning med talinspelning.
Nu lanseras funktioner som direktanslutning till repeatern DR3000. monitorering av repeatertrafiken, anslutning av IP-telefoni och crosspatch mellan IP Site-system.
Det går nu även att direkt hämta gatunamn vid positioneringen. TRBOnet finns i tre olika versioner. Standard, Professional och Enterprise.
www.mlsab.se


Ny produktfamilj
SoftEquip är samlingsnamnet på Swedish Radio Supplys nya mjukvarulösningar.
T80 Mobile Tetra Dispatcher är en flexibel, mobil operatörsplats som möjliggör överblick och kontroll över radiotrafiken.
Med T60 Sepura Distance Programing kan man på ett kostnadseffektivt och säkert sätt se till att terminalflottan är rätt programmerad utan att avsätta egna resurser för uppgiften.
T20 Tetra Text Manager är ett program för att enkelt sända och ta emot Tetra-textmeddelanden.
www.srsab.se


Ny THR9i från Cassidian
THR9i är en ny bärbar TETRA-terminal från Cassidian, med kapslingsklass IP65 och avancerad “Man-down”-funktion.
Dessutom har THR9i en “Lifeguard”-funktion som larmar en ledningscentral med koordinater om radion slutar att röra sig inom stipulerad tid. Lämplig för ensamarbetare eller väktare som ronderar.
www.tcconnect.se


Amsys AIO– spindeln i nätet!
Speciallösningar för att knyta ihop och överföra information mellan exempelvis gsm, Rakel, analog radio, seriellt data, TCP/IP- telefoni med mera är ett minne blott, menar Amity Systems AB.
Produkten Amsys AIO tolkar inkommande data från en eller flera källor och behandlar denna enligt inställda villkor, samt genererar önskat resultat på ett eller flera “utmedia”.

En tänkbar tillämpning är till exempel att skicka ett CCIR-anrop från en brandbil via Aurora. Beroende på anrop kan AIO skicka vidare larmet till Rakel, aktivera reläer och spela upp ljud på stationen.

AIO hanterar displayer, skrivare, ingångar och utgångar (analoga som digitala) och kan spela upp inspelade ljudfiler. Realtidsklocka och kalender finns. Konfigureras via färdig programvara.
www.amity-systems.se


Koll via sms
ESIM264 från Induo möjliggör fjärrövervakning av temperaturen i en basstation, repeaterstation eller ett serverrum på distans. Så fort angivna temperaturgränser över- eller underskrids skickas sms till driftsansvarig samtidigt som externa funktioner kan styras lokalt via reläutgångar. Reläutgångarna kan dessutom fjärrstyras via sms, användbart för att stänga av en station som går varm eller för att starta om en dator eller sändare på distans.
www.induo.com


Allt i ett-gateway
Fritz Box är en allt i ett-gateway som stöder adsl2+, voip, dect, isdn, wifi, 3G och usb 2.
Fritz Box kan tillgodose såväl företags som privatpersoners behov av IP-telefoni, Internet, fax och larmöverföringar. Fritzbox 7270, är den tyska hårdvaruutvecklaren AVM:s första med både Dect och anslutning för analog- och isdn-telefoni.
Upp till sex trådlösa dect-telefoner kan anslutas samtidigt. Med Isdn Duo upp till åtta telefonnummer. För säkra anslutningar och för att försvåra för obehöriga att avlyssna trådlösa förbindelser finns wpa/wpa2-kryptering. I den medföljande mjukvaran ingår även brandvägg och vpn-anslutning.
www.lookc.se


Combiner för fyra Tetra-stationer
4Procom har lanserat en combiner för att kunna använda fyra Tetra-stationer på en gemensam antenn, där det behövs högsta möjliga isolation mellan sändarna. Enheten trimmas för att optimera isolationen. Upp till -50dB isolation vid centerfrekvensen är möjligt. Högsta effekten är 50W per kanal.
www.procom.se


Nya oscilloskop från Rohde & Schwarz
RTO 1024 och RTM 1054 är två nya kompakta och högkvalitativa oscilloskop från den tyska tillverkaren Rohde & Schwarz. Med högupplösta pekskärmar på 10,4 respektive 8,4 tum kan även de allra minsta detaljerna i en signal fångas och synliggöras. Oscilliskopen är mycket användarvänliga med bland annat färgkodade element och snabbknappar för ofta använda funktioner. Båda modellerna finns i versioner med två och fyra kanaler.
www.rohde-schwarz.com


Dispatcher för MOTOTRBO
TRBOnet är en avancerad programvara för dispatchers specialskriven för MOTOTRBO. Systemet hanterar gps-positionering via olika kartsystem, ensamarbetslarm, trafikloggning med talinspelning med mera.

TRBOnet Enterprise 2.7 lanserar nu Crosspatch vilket är en funktion för sammankoppling av analoga och digitala kanaler. Med ett par klick kopplar du ihop en digital talgrupp med en analog radio.

Alla kan prata med varandra, även om du inte har täckning mellan näten. Repeatrarna behöver inte vara kopplade via IP Site. TRBOnet fungerar både i IP Site och Capacity Plus.
www.trbonet.se


Bli din egen GIS-ingenjör – utan förkunskaper på 5 minuter!
SAAB Performit lanserar nu ett verktyg som gör det möjligt att snabbt och enkelt knyta objektkort, ritningar, bilder samt andra dokument och webbadresser till ikoner och ytor i den digitala kartan. Den operativa styrkan kan sedan med ett enkelt klick i kartan i bilen komma åt all den vitala information som finns i ert objektregister tillsammans med annan GIS-information såsom fastighetsägare, höjdkurvor vattenskyddsområden m.m.

I verktyget kan man skapa nya objekt själv, eller importera färdiga lager från till exempel länsstyrelsen eller kommunen utan krångel. Det nya verktyget – Paratus Object Creator, är mycket enkelt att använda, för att den person som lägger upp och underhåller informationen inte skall behöva några förkunskaper i GIS-system.
www.performit.se


STHR9Ex – Röd, robust och kraftfull!
THR9Ex är den nya ATEX-radion från EADS. Med IP65-klassificering och ATEX/IEC-certifiering för både gas och damm har THR9Ex det bästa skyddet mot fysisk och miljömässig exponering. Den nya Lifeguard-funktionen – en avancerad Man-Down-lösning – ger ökad säkerhet för användaren. THR9Ex levereras med ett 2000 mAh-batteri som ger en utmärkt drifttid. THR9Ex släpps på marknaden under kvartal 4 2010.
www.tcconnect.se


Androidtelefon med Garmin-navigation
Garmin-Asus nüvifone A10 är en helt ny typ av smartphone baserad på android. Den är förprogrammerad med detaljerad vägkartografi och optimerad för navigation i såväl bil som till fots. A10 kan till och med navigera användaren till en plats där man tidigare tagit ett foto eller laddat ner ett från Panoramio.
www.garmin.se


Kombinera 80, 160, 400 FM-radio och GPS i samma antenn
Procom lanserar nu ytterligare en version av antennen GPS-C. Denna gång med en möjlighet att kombinera fyra frekvensband med GPS.
I GPS-C 4/2/TETRA/FM-s-BBMU kan du kombinera fyra enheter, 74,2-87,5 MHz, 167,5-174 MHz, 380-400 med FM-radio 88-109 MHz tillsammans med GPS i foten. Monteringen sker utifrån i ett 18 mm hål.
www.procom.se

Back To Top
Search