skip to Main Content

net1-logoNet1 tar nytt grepp och lanserar ett nytt nät med 4G och obegränsad surfmängd utan bindningstid. Samtidigt med det nya nätet och de nya tjänsterna presenteras en ny logotype.

Tillgång till Internet är en grundsten i dagens infrastruktur oavsett om man pratar om fast eller mobil uppkoppling. Och just räckvidd och robust nätverk är något Net1 vill prata litet extra om. Som tidigare står Teracom för distributionen och i det nya nätet erbjuds tjänster som prioritet i nätet för viktiga funktioner som polis och räddningstjänst.

Själva bytet av teknik har inneburit att både kundernas hårdvara och operatörens basstationer på samtliga sajter måste bytas ut. Själv hade jag förmånen att medverka vid det historiska bytet av basstation mitt i centrala Stockholm. En och samma dag byttes basstationer i Nackamasterna, Kaknästornet och DN-skrapan. Jag var där med min filmkamera när nät nätet uppgraderades från CDMA till LTE, dessutom pratade jag med både Net1s VD och CTO om bytet. Filmen finns att se här.

/Ulf Seijmer

Back To Top
Search